Tekniset harjat teollisuudelle

Harjalistat

Harjalista on yksi monipuolisimmista harjatyypeistä. Muuntautumiskykynsä ansiosta se tarjoaa käytännöllisiä ja innovatiivisiakin ratkaisuja tuhansiin käyttökohteisiin aina maataloudesta elektroniikkateollisuuteen. Harjalistojamme käytetään muun muassa äänen- ja lämmöneristykseen, tiivistämään pölyltä, lialta, kosteudelta ja savulta, hihnojen ja kuljettimien puhdistamiseen sekä esimerkiksi staattisen sähkön poistoon.

Lue lisää

Harjarullat

Harjarulla on yksi käytetyimmistä harjatyypeistä. Monipuolisuutensa ansiosta se tarjoaa käytännöllisiä ja helposti ylläpidettäviä ratkaisuja eri käyttökohteisiin. Harjarulliamme käytetään muun muassa hihnakuljettimien puhdistamiseen, ohjureina tai kannattajina sekä erilaisissa pesu- ja kiillotustehtävissä. Harjarullia voi käyttää myös aggressiivisempaan harjaamiseen, valitsemalla ohuen ja pehmeän sijaan kovan ja jäykän harjastusmateriaalin. Harjarullien etuna on niiden nopea vaihtaminen, mikä lyhentää koneen seisonta-aikaa. Toimitamme myös kiinnityskappaleet harjarullien päihin.

Lue lisää

Harjakiekot

Harjakiekot ovat laajan skaalansa vuoksi niin ikään yksi monipuolisimmista harjatyypeistä. Materiaaleista riippuen ne voivat olla hyvinkin aggressiivisia ja kestäviä, mutta mukautettavissa myös hienovaraisempaan työskentelyyn. Käyttökohteita löytyykin ruosteen tai maalinpoistosta ja hitsaussaumojen hiomisesta puhdistustehtäviin, tarrojen kiinnittämiseen, voiteluun tai vaikkapa kappaletavaran siirtoon.

Levyharjat

Levyharja on erinomainen ratkaisu kohteissa, joissa käsitellään tai liikutellaan kappaletavaraa. Jos muut menetelmät, kuten kumin tai kankaiden käyttäminen, naarmuttaa tai vahingoittaa kappaleen herkkää pintaa, jakautuu levyharjojen avulla kappaletavaran paino tuhansien pienten harjasten varaan. Näin kappaleiden käsittely ei aiheuta niille vahinkoa. Tyypillinen esimerkki levyharjan käyttökohteista ovat levytyökeskukset.

Spiraaliharjat

Spiraaliharjoille on monta käyttötarkoitusta, kuten puhdistaminen, peseminen, kuljettaminen, kiillottaminen, kuoriminen, lajittelu, likaantumisen estäminen, epäpuhtauksien poistaminen, pinnankarhennus ja tarttuneen materiaalin tai ruosteen poistaminen.

Tuubiharjat

Tuubiharjoja käytetään yleisimmin puhdistamiseen, jäysteenpoistoon ja pienten osien
kiillottamiseen sekä savupiippujen, aseiden piippujen, hormien, ilmastointikanavien, tuubien, putkistojen ja kattiloiden puhdistamiseen.

Hihnaharjat

Hihnaharja on ideaali ratkaisu monenlaisten pintojen puhdistamiseen, mutta niitä voidaan käyttää myös muissa tehtävissä. Niitä voivat olla mm. tarkka ja huolellinen kuljettaminen tai kappaleisiin tarttuneiden jäämien poistaminen.Hihnaharjoja käytetään muun muassa tasopintojen puhdistukseen ja kappaletavaran siirtelyyn. Runkomateriaaliltaan hihnaharjat voivat olla muun muassa nahkaa, kumia tai muovia.

Erikoisharjat

Harjoja, jotka eivät muotonsa tai valmistustapansa puolesta sovi muihin ryhmiin, kutsumme erikoisharjoiksi. Suunnittelemme ja valmistamme harjoja mittojen, piirustusten tai malliharjojen mukaan. Uusimme myös vanhoja harjarunkoja.

Työkaluharjat

Meiltä löytyy laaja valikoima työkaluharjoja käytettäviksi niin koneistuskeskuksissa, kuin sähkö- ja paineilmatyökaluissa esimerkiksi kiillotukseen ja poistamaan maalia, ruostetta, roiskeita, pintakasvustoa tai muuta likaa, kun on tarkoitus tuoda metallipinta esiin esimerkiksi pinnoitusta varten.