Öljyntorjuntaharjat

puhtaamman luonnon hyväksi

Taistelua luonnon puolesta

Öljyvahingot ovat suuri uhka haavoittuvaiselle vesistön ekosysteemille, linnuille ja eläimille sekä luonnolle. Pahimmassa tapauksessa vesistöön päässyt öljy tavoittaa rantaviivan ennen hajoamistaan tai poiskeräämistä. Vastuu öljyntorjunnasta avovesillä ja öljyn tahrimien maa-alueiden puhdistaminen on ympäristö- ja pelastusviranomaisilla sekä luonnonsuojelu- ja muilla vapaaehtoisjärjestöillä. Avovedessä öljyn leviämistä voidaan rajoittaa puomeilla ja kerätä öljy harjoilla varustetuilla öljynkeräyslaitteilla. Rantaan päässeen öljyn puhdistaminen on raskasta käsityötä.   

Harjaantunut asiantuntija

Me olemme suunnitelleet ja valmistaneet harjoja öljyntorjuntaan 1980-luvulta lähtien. Tuotevalikoimamme kattaa mekaaniset öljyntorjuntaharjat käytettäväksi kaikenlaisissa laitteissa aina pienistä skimmereistä suuriin monitoimialuksissa käytettäviin harjalaitteisiin. Työskentelemme läheisessä yhteistyössä Suomen ympäristöviranomaisten, öljyntorjunta-alan ammattilaisten ja tutkijoiden kanssa, tehden oman osuutemme tehokkaampien öljyntorjuntatulosten saavuttamiseksi.

Syvällistä osaamista

Perinpohjainen osaamisemme ei rajoitu ainoastaan parhaisiin harjanvalmistustekniikoihin vaan myös syvälliseen ymmärrykseen eri harjakuitumateriaaleista ja niiden soveltuvuudesta eri öljytyypeille eri työskentelyolosuhteissa.

Harjat mekaaniseen öljyntorjuntaan

Valmistamme harjat mekaaniseen öljyntorjuntaan, käytettäviksi niin pienissä skimmereissä kuin suurissa monitoimialusten harjalaitteissa.

Käsiöljynkeräysharjat

Olemme kehittäneet ainutlaatuisen harjajärjestelmän öljyn tahrimien rantojen ja muiden maa-alueiden manuaaliseen öljyntorjuntaan.